Waarom ik dit DoeboEk heb geschreven?

Mijn zoontje komt de laatste tijd thuis met vriendenboekjes van zijn klasgenootjes. En hoewel zoveel om ons heen verandert, valt het me op dat de boekjes nog verdomd veel lijken op die van vroeger:

Wat is je lievelingskleur?
Van welke sport hou jij het meest?
Heb je huisdieren én natuurlijk ook de vraag
Wat wil jij later worden?

Ik hoor het mijzelf vragen …. wat wil jij later worden lieverd?
Keeper zegt hij dan trots…in een groen shirt, want dat is mijn lievelingskleur.

Gelukkig kan hij daar nog heel lang over nadenken, maar ik weet, dat ik als ouder een hele belangrijke rol heb in het antwoord op deze vraag. Zo zei mijn vader altijd: volg een goede studie, ga op zoek naar een baan met zekerheid, werk hard en ga lekker verdienen. 

Maar de zekerheid van een lange loopbaan is tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend. Met de snelheid van veranderingen en komst van vele technieken, is de enige zekerheid, de onzekerheid van onze toekomst geworden.

 The best way to predict the future is to create it.

Iets creëren start met iets doen – iets ondernemen!

Ik ben mij steeds meer bewust, hoe waardevol de ondernemerslessen en ervaringen van ons ondernemersgezin zijn geweest in mijn loopbaan. Maar je hoeft écht geen ondernemersdochter, zoon of ondernemer te zijn, om deze vaardigheden aan je kinderen mee te geven. Spelenderwijs en middels een beetje informatie kom je al een heel eind.

Het belangrijkste is om de ideeën van je kind te omarmen en ze de ruimte te geven om die droom waar te maken. Dat het ok is om fouten te maken en dat je heel veel kunt bereiken als je doorzet! Vaardigheden die ze hun hele leven nodig zullen hebben.

De beste leerschool is door te doen. Dus heel veel ondernemersplezier en zet 'm op! 

Met ondernemende groet :0)

Vervul hun droom, voor je het weet vervullen ze die van iemand anders

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact met me op, door middel van het contact formulier.

Ik doe namelijk niets liever dan helpen.

Stel een vraag

Versturen